Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otet prije dva dana

Džihadisti odrubili glavu turistu iz Francuske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina povezana s Islamskom državom objavili su video na kojem odrubljuju glavu turistu iz Francuske.

Džihadisti povezani s Islamskom državom objavili su video odrubljivanja glave francuskog turista Hervea Gourdela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svađa u Zadru Za vožnju od šest kilometara taksist tražio 100 eura, čovjek odbio platiti: "Zovite policiju, a ja ću pričekati" Ilustracija Stradun Doživljaj za pamćenje Srbin u Dubrovniku popio kavu pa ostao zatečen: "Je*iga, to je ipak ekskluzivno mjesto"

'ISIS-ovci su bili prljavi, veliki, s bradama, silovali su nas"

55-godišnji Gourdel iz Nice otet je u nedjelju u Alžiru nakon čega su njegovi otmičari Francuskoj dali rok od 24 sata da prekine zračne napade na Islamsku državu u Iraku.

Hollande: Ubijen francuski talac u Alžiru

Francuski predsjednik Francois Hollande potvrdio je u srijedu pogubljenje francuskog državljanina Hervea Gourdela kojeg su oteli alžirski islamisti povezani s Islamskom državom (IS) i osudio ga nazivajući ga 'kukavičkim' i 'gnusnim' činom, javljaju svjetske agencije.

'Naš sunarodnjak je ubijen', rekao je Hollande novinarima uoči govora na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, javlja Reuters.

Islamisti su nešto ranije u srijedu objavili videosnimku Gourdelova pogubljenja na kojem nije prikazano odsijecanje glave. Gourdel je otet u nedjelju.

Hollande je osudio ubojstvo nazivajući ga 'kukavičkim' i 'gnusnim' činom koji, istaknuo je, samo pojačava 'odlučnost' Francuske da se bori protiv te organizacije, prenosi agencija France Presse.

Gourdel je 'ubijen kukavički, okrutno i sramotno', rekao je francuski predsjednik, dodavši da će se zračni udari francuske vojske na džihadiste IS-a u Iraku nastaviti 'dok bude potrebno'.

Alžirski islamisti objavili su video o likvidaciji Gourdela, poručivši pritom kako je to odgovor na sudjelovanje Francuske u akcijama protiv skupine Islamske države u Iraku. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene