Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija testirala novu balističku raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u četvrtak nakon nekoliko prethodnih neuspjeha uspješno testirala novu mornaričku balističku raketu, rekao je glasnogovornik ruske mornarice.

Kapetan Igor Digalo agenciji Associated Press rekao je da je raketa "Bulava" pogodila svoj cilj na Kamčatki nakon što je lansirana s podmornice Dmitrij Donskoj u Bijelom moru.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Njemački parlament Iznenađenje u Berlinu Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

Po objavljenim ruskim novinskim izvješćima, Bulava ima doseg do 9.000 kilometara i nosi šest individualno navođenih nuklearnih glava. 

Očekuje se da biti smještena na tri nove nuklearne podmornice klase Borei.

Predsjednik Vladimir Putin pozdravio je Bulavu kao ključnu komponentu budućih ruskih nuklearnih snaga i istaknuo njenu sposobnost da prodre kroz bilo koju proturaketnu obranu. 

No proteklih godina su tri ispitivanje Bulave okončana neuspjehom.

Raketa je razvijena na moskovskom Institutu za termalnu tehnologiju koji je dizajnirao i novi kopneni raketni sustav Topol-M i nije imao ranijih iskustava s gradnjom podmorničkih raketa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene