Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je uspjela istjerati medvjeda iz shopping centra, no on je krenuo bježati prema obližnjem dječjem vrtiću gdje je na koncu ubijen.


Policija je ustrijelila medvjeda nakon što je ušao u shoping centar, u istočnoj Rusiji, kroz koji je neko vrijeme lutao, javlja BBC.

Vezani članci Cjepivo protiv gripe, ilustracija Pandemija se ponovo ubrzava: Više od 65 milijuna zaraženih u svijetu, brojne zemlje planiraju masovna cijepljenja Ilustracija ''Muškarac nagovara djecu da pođu s njim'': Zbog te objave podnesen optužni prijedlog

Policijski službenici grada Khabarovskog, koji se nalazi na granici sa Kinom, bili su prisiljeni usmrtiti medvjeda zbog toga što je, kada su ga istjerali iz shooping centra, krenuo prema obližnjem dječjem vrtiću u koji je pokušao ući.

GORSKI KOTAR U STRAHU OD MEDVJEDA 'Kad ljudski život nastrada pitat će zašto se nije reagiralo'

Mještani su u srijedu navečer uočili medvjeda na parkiralištu kod sportske arene Erofey, no kada je stigla policija medvjed je već ušao u shopping centar koji se nalazi kraj arene.

Policija je uspjela istjerati medvjeda iz shopping centra, no on je krenuo bježati prema obližnjem dječjem vrtiću gdje je na koncu ubijen, piše RT.

Prema službenom izvješću radi se o mladom smeđem medvjedu, starosti oko godinu dana koji je vjerojatno tek krenuo živjeti odvojen od svoje majke.

Smeđi medvjed je poznat po velikoj prehrambenoj paleti, a nerijetko zbog gladi napada i ljude. Može narasti do težine od 680 kilograma, a prosječna životna dob mu je 25 godina.

U ruskoj regiji Khabarovski ima oko 15 000 smeđih medvjeda, a njihov broj iz godine u godinu je sve veći zbog činjenice da je sve manje lovaca na medvjede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook