Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroriziraju ih medvjedi

GORSKI KOTAR U STRAHU 'Kad ljudski život nastrada pitat će zašto se nije reagiralo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako medvjedi nisu neuobičajen prizor za Gorski Kotar, ovih dana počeli su stvarati probleme.

Gorane već danima teroriziraju medvjedi. Sinoć je u Begovom Razdolju medvjedica s troje mladih provalila u nekoliko dvorišta. Na imanju obitelji Francisković ubili su šezdesetak kokoši, a u susjednom dvorištu još dvije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto

Medvjede u blizini kuća viđaju i danju, a čim padne mrak ulaze im u dvorišta. Osim što im uništavaju blago i ljetinu, mještani se boje da ne napadnu i ljude.

U mjestu ima djece, dolazi i sve više turista, noću se svi oni iz straha od bliskog susreta s divljim zvijerima zatvaraju u kuće.

Scene koje na našim autocestama više nećemo gledati

Proteklih dana medvjedi su u nekoliko navrata provaljivali i u dvorišta u Mrkoplju. 'Medvjedica s tri mlada došla je kroz ovo dvorište, znači odozdo. Onaj plot je srušila, došla je ovdje, preskočila je preko ovoga plota tu, znači jedan dio otisaka imate ovdje', ispričala nam je Iva Zaborac iz Begovog Razdolja.

'Sve je dobro dok ne nastrada ljudski život. A kad ljudski život nastrada onda će se potegnut pitanje tko je propustio, tko je odgovoran, zašto se desilo, zašto se nije reagirali i tako dalje', dodaje Bojan Francisković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene