Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pregrupiranje snaga

Wagnerovi plaćenici obučavaju bjelorusku vojsku, Rusija od tamo povlači svoje vojnike

Dok plaćenici Wagnera obučavaju bjelorusku vojsku, Rusija iz Bjelorusije povlači svoje trupe.

Vojnici plaćeničke skupine Wagner obučavaju teritorijalne snage u Bjelorusiji, poručili su iz Ministarstva obrane Bjelorusije. Poduka s vojnicima održava se u Osipovičima.

U gradu se nalazi prazan vojni kamp koji bi ruski plaćenici tek trebali koristiti, a postoje nagađanja da će se kamp koristiti i kao skladište za taktičko nuklearno oružje koje je poslano iz Rusije u Bjelorusiji, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Policija na terenu Kakva sramota Najgori pljačkaš na svijetu: Prijavio krađu torbe, a ostala mu u automobilu koji je ukrao

"Vojnici svladavaju vještine kretanja na bojištu i taktičkog gađanja, a uz to stječu znanja iz inženjerske obuke i taktičke medicine. Borci Wagnera djelovali su kao instruktori u nizu vojnih vježbi", poručili su iz Ministarstva na Telegramu.

Rusi se povlače iz Bjelorusije

Ukrajinska državna granična služba navodi da je Rusija povukla gotovo sve svoje trupe iz Bjelorusije. Ruska vojska teritorij u Bjelorusiji prvenstveno je koristila za vježbu.

Pročitajte i ovo Ilustracij Očevid u tijeku Policija na nogama: Opljačkana pošta u Zagrebu, naoružani muškarac pobjegao s novcem

"Srećom, broj ruskih vojnika u bjeloruskim područjima obuke stalno se smanjuje. Donedavno smo procjenjivali njihov broj do 2000 vojnika, ali sada je došlo do nove rotacije i gotovo svo rusko osoblje je povučeno s teritorija Bjelorusije", rekao je Andrij Demčenko, glasnogovornik granične službe.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene