Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozio oružje ili nuklearni materijal?

Rusija priznala da je teret koji je prevozio Arctic Sea upitan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske vlasti danas su prvi put priznale da je Arctic Sea, nestao na dva tjedna između Atlantika i Baltičkog mora, možda prevozio i nešto drugo uz drvenu građu, čime se nastavlja tajanstvenost oko čudne odiseje teretnog broda.

'Ne isključujemo mogućnost da je Arctic Sea prevozio i nešto drugo uz drvenu građu', izjavio je šef istražnog odbora pri ruskom glavnom tužiteljstvu Aleksandar Bastrikin, u razgovoru za dnevnik Rosijskaja Gazeta. 'Zato još i nismo dopustili da se članovi posade vrate kućama. Treba provjeriti ima li među njima osoba umiješanih u te događaje", dodao je ne navodeći kakav materijal se mogao naći na brodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti za vozače Evo što napraviti ako vam se u prometu dogodi ovakvo što Slika nije dostupna Novi udar Stižu nova financijska opterećenja za građane

>> Pirati i posada broda Arctic Sea stigli u Moskvu

Do tih izjava dolazi na bazi nagađanja po kojima je Arctic Sea - koji su zarobili gusari 24. srpnja u švedskim vodama prije nego ga je polovicom kolovoza oslobodila ruska mornarica u vodama Zelenortskih Otoka u Atlantiku - možda prevozio oružje, pa čak i nuklearni materijal. Glasine o eventualnoj 'tajnoj misiji' pojačane su činjenicom da je 11 ruskih članova posade još uvijek u rukama ruskih vlasti i nije im dopušteno komunicirati s obiteljima nakon povratka u Moskvu 20. kolovoza, istog dana kad i osam navodnih gusara. 'Za tjedan i pol priopćit ćemo cjelokupnu informaciju glede te afere', obećao je Bastrikin. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene