Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine tona dnevno

Iran šalje zrakoplove punjene stotinama tona hrane u Katar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet iranskih aviona napunjenih hranom sletjelo je u zračnu luku u Dohi, dok blokada protiv Katara od strane Saudijske Arabije i drugih zemalja zaljeva uzima svoj danak.

Iran je izjavio da su zrakoplovi puni povrća i da planira svakodnevno slati 100 tona svježeg voća i mahunarki u zemlju ovisnu o uvozu.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Slika nije dostupna VJERUJE U PROLAZAK SKUPINE Bivša predsjednica stigla u Katar: "Nisam se još čula s izbornikom Dalićem. Moram se spremiti za utakmicu"

"Do sada je pet zrakoplova s povrćem poslano u Katar, od kojih svaki nosi oko 90 tona tereta, dok će sljedeći zrakoplov biti poslan danas", izjavio je glasnogovornik Iran Aira Shahrokh Noushabadi u nedjelju u agenciji za novinare Agence France-Presse. "Nastavit ćemo isporuke sve dok postoji potražnja".

 

 

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli su veze s Katarom prošlog ponedjeljka, optužujući Dohu da podržava i financira terorizam na Bliskom istoku i drugdje. Takve optužbe Katar opovrgava.

U međuvremenu, Iran se priprema poslati flotu ratnih brodova blizu Omana, a potom i u međunarodne vode sjeverno od Indijskog oceana i Adenskog zaljeva.

Flota je poslana u sklopu iranskih obveza u borbi protiv međunarodnog piratstva i nije spomenula napetosti s arapskim zemljama uključenima u 'svađu' s Katarom.

U prekidanje zrakoplovnih, pomorskih i kopnenih veza s Dohom uključene su tri zemlje - Saudijska Arabija, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati. Također su naredili građanima Katara da napuste njihove zemlje u roku od 14 dana. Iz Katara su objavili da će 11.000 građana zemalja koje su prekinule veze s njima ipak dobiti dopuštenje za ostanak u zemlji.

"Država Katar nije poduzela nikakve korake u pogledu stanovnika na svom teritoriju, koji su građani bratskih i prijateljskih zemalja koje su smanjile diplomatske odnose ili umanjile diplomatsku zastupljenost s državom Katara uslijed pristranih i neprijateljskih kampanja protiv samog Katara", izjavila je vlada.

"Građani tih država imaju apsolutnu slobodu da ostanu na teritoriju države Katar u poštivanju zakona i primjenjivih propisa u zemlji u kontekstu radnih sporazuma uspostavljenih s njima i uz suglasnost svojih zemalja i temeljem Viza koje su im dostupne ", stoji u nastavku priopćenja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene