Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 godina zatvora

Rusija: Presuda Boutu u SAD-u 'politička'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je kao političku i nepravednu osudila presudu američkog suda ruskom državljaninu Viktoru Boutu i najavila da će svim diplomatskim i pravnim mogućnostima pokušati vratiti ga u Rusiju.

Bout (45), bivši sovjetski oficir, osumnjičen je za trgovinu oružjem 90-tih godina prošlog stoljeća, prodaju oružja kolumbijskim pobunjenicima te gerilcima u zemljama Afrike i Bliskoga istoka.

Presuda američkog suda kojom je Bout osuđen na 25 godina zatvora je neprihvatljiva, neosnovana i nepravedna, rekao je dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova zadužen za ljudska prava Konstantin Dolgov.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

>> SAD: Ruski trgovac oružjem Bout dobio 25 godina zatvora, Rusi traže izručenje

Bout je uhićen 2008. u Bangkoku, u suradnji CIA-e i lokalne obavještajne službe, a savezni sud u New Yorku osudio ga je u četvrtak na 25 godina zatvora.

Slučaj Viktora Bouta bit će među prioritetima Moskve u američko-ruskim odnosima, stoji u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova koje ističe kako to nije prvi put da američki sudovi bez dokaza osuđuju ruske državljane.

Boutov odvjetnik Albert Dayan najavio je žalbu na presudu kojom je Bout osuđen i na novčanu kaznu od 15 milijuna dolara. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene