Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razlog je očit

Rusija postavila apsurdne zahtjeve pa zaprijetila Zelenskom: "Ako mu je stalo do Ukrajinaca, mora ih odmah usvojiti. Ne može biti drugačije"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Foto: Afp
Predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin u nedjelju je rekao da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski želi kupiti vrijeme izražavajući spremnost za razgovore, a istovremeno traži pomoć od NATO-a, piše TASS.

Volodin je reagirao na izjavu Zelenskog da je Ukrajina spremna razgovarati o odustajanju od svoje kandidature za pridruživanje NATO-u i statusu Krima s Rusijom, ali ne dok Moskva ne zaustavi neprijateljstva i povuče svoje vojnike.

"To je rekao i prije razgovora u Turskoj kada su naše trupe bile u blizini Kijeva", rekao je Volodin na Telegramu. "Rusija je smanjila aktivnosti na tom području i povukla trupe. A onda je došlo do inscenacije u Buči i drugih provokacija. "Kijev je tada odustao od obveza koje je prihvatio."

"Opet je isti scenarij na stolu", rekao je govornik. "Razlog je očit."

Pročitajte i ovo Papa Franjo URBI ET ORBI Znakovita poruka pape Franje s Trga sv. Petra: "U nevjerici gledamo ovaj ratni Uskrs. Previše smo već vidjeli krvi i nasilja..."

Volodin je rekao da bi Zelenski trebao povući trupe iz Donjecke i Luganske narodne republike i donijeti neke druge odluke ako mu je stalo do naroda svoje zemlje. Predsjednik Dume rekao je da su ukrajinske oružane snage već izgubile 23.367 ljudi, dok su se 1464 osobe predale jučer u Mariupolju, a još 2500 je blokirano u gradskoj tvornici Azovstal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Mogu koristiti bilo koje oružje" Zelenski ponovio upozorenje o ruskom napadu nuklearnim oružjem: "Moramo se pripremiti na to"

"Ako je Zelenskom stalo do naroda Ukrajine, trebao bi odmah donijeti sljedeće odluke. Prvo, povući trupe iz Donjecke i Luganske Narodne Republike. Drugo, zapisati to u sporazumu da se Ukrajina obvezuje priznati Krim i usvojiti neblokovski status te denacificirati i demilitarizirati zemlju. Ne može biti drugačije", poručio je.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene