Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski minister vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je u utorak poslije podne doputovao u jednodnevni posjet Podgorici, izjavio je da Rusija snažno podržava europske integracije Crne Gore.


Lavrov je istaknuo da njezina namjera za integraciju u NATO ne može utjecati na izuzetno bliske prijateljske odnose dvije države. 'Usprkos poznatom stajalištu Rusije o euroatlantskoj asocijaciji, Moskva je veliki podupiratelj europskih integracija Crne Gore', kazao je Lavrov u razgovoru s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Lavrov je zaključio da ta integracijska namjera Crne Gore ne može utjecati na izuzetno bliske prijateljske odnose Crne Gore i Rusije, priopćeno je iz Vujanovićeva ureda. Crnogorski je predsjednik zahvalio na podršci Rusije europskim integracijama i za razumijevanje za euroatlanske integracije Crne Gore.

Lavrov je priopćio da poštuje veliki međudržavni jubilej - 300 godina državnog partnerstva Crne Gore i Rusije. 'On je iznio visoke ocjene državne politike Crne Gore prema susjedima i državama regije, želeći da se bilateralni odnosi u svim područjima i dalje snažno razvijaju', navodi se u priopćenju. (Hina)

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu Zoran Milanović Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"