Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

nakon lansiranja rakete

Rusija osudila prijetnje SAD-a Sjevernoj Koreji: "To su krvožedne tirade"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u petak da je američka prijetnja da će u slučaju rata uništiti Sjevernu Koreju "krvožedna tirada" i da bi vojna akcija protiv Pyongyanga bila velika greška, objavile su ruske novinske agencije.

Govoreći tijekom posjeta Rimu, Lavrov je oštro osudio izjavu američke veleposlanice pri UN-u Nikky Haley koja je ranije ovoga tjedna upozorila sjevernokorejsko vodstvo da će biti "potpuno uništeno" ako dođe do rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo"

Haley je to rekla nakon što je Pyongyang testirao svoju dosad najnapredniju raketu, sposobnu da dosegne američko kopno.

"Ako netko doista želi upotrijebiti silu da bi uništio Sjevernu Koreju, kao što je to rekla američka veleposlanica pri UN-u, onda moram reći da se igra vatrom i čini veliku grešku", rekao je Lavrov, prenijele su agencije.

Govor veleposlanice Haley na izvanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a nazvao je "krvožednom tiradom".

"Učinit ćemo sve da ne dođe do upotrebe sile i da se problem riješi isključivo mirnim i političko-diplomatskim sredstvima", dodao je Lavrov. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene