Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija optužila britanskog diplomata u Moskvi za špijunažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je Rusija optužila visokog dužnosnika britanskog veleposlanstva u Moskvi za špijunažu.

Optužba bi mogla pogoršati rusko-britanske odnose, već napete djelomično zbog neprestane borbe za nadzor u naftnoj kompaniji TNK-BP, koju posjeduju zajednički britanska tvrtka i ruski milijarderi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a" Ilustracija Tajvan upozorio Novi incident: ''Uočili smo šest kineskih balona, jedan je preletio otok''

Novinska agencija Interfax, citirajući izvor u ruskoj tajnoj službi, javila je u četvrtak da se za voditelja službe za trgovinu i ulaganja u britanskom veleposlanstvu Christophera Bowersa smatra da je viši časnik britanske špijunske službe.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da optuženi diplomat vodi odsjek za trgovinu i ulaganja u britanskom veleposlanstvu. Potvrdilo je da mu je ime Chris Bowers.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene