Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan gubitak

Rusija izgubila avion vrijedan gotovo 100 milijuna eura: Jesu li ga oborili sami?

SU-35 borbeni avion
SU-35 borbeni avion Foto: Afp
Uništen je ruski zrakoplov vrijedan gotovo 100 milijuna eura. Sumnja se da ga je Rusija sama oborila.

Pojavila se snimka za koju se vjeruje da prikazuju trenutak u kojem ruske snage ispaljuju projektile i zatim pogađaju vlastiti borbeni zrakoplov vrijedan gotovo 100 milijuna eura.

Nadzvučni SU-35, jedan je od najnaprednijih zrakoplova Kremlja, a oboren je iznad grada Tokmaka u regiji Zaporožja u kojoj se odvijaju teške borbe, prenio je Daily Mail.

I neki kanali u Rusiji koji podržavaju invaziju priznali su da je ratni zrakoplov uništio ruski sustav protuzračne obrane S-300 koji posjeduju obje zaračene strane. Vjeruje se da je pilot poginuo.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Nakon očevida Policija objavila detalje teške nesreće u kojoj je jutros stradao vozač: Preminuo je na licu mjesta

Video koji navodno prikazuje incident objavljen je danas, a prikazuje narančasti sjaj i bljesak na nebu što bi mogao biti trenutak kada je zrakoplov eksplodirao pri udaru u projektil.

Pročitajte i ovo Policija Intervenirala hitna pomoć Pijani policajac nevezan jurio automobilom i sletio s ceste: "Bit će udaljen iz službe"

Događaj je komentirao i ukrajinski novinar na Telegramu.

"Ustvari, obje strane u sukobu koriste rakete S300, koje su bile osnova vojnih sposobnosti protuzračne obrane za vreme bivšeg Sovjetskog Saveza. Tako da možda nikada nećemo saznati tko je zapravo ispalio projektil, ali ruski pilot nije preživio incident", napisao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene