Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budući sporazum bi trebao naslijediti START, sporazum o nuklearnom razoružavanju o kojem se trenutno pregovara u Ženevi.


Rusija i Sjedinjene Države su načelno dogovorili sadržaj budućeg sporazuma o nuklearnom razoružanju, rekao je ruski vojno-diplomatski izvor agenciji Interfax u petak.'Odredbe novog sporazuma o strateškom naoružanju su dogovorene, uskoro će biti službeno objavljeno', rekao je taj izvor.

Vezani članci Migranti - 2 Dvije europske zemlje potpisale antimigrantski sporazum:" Prelazak kanala će biti potpuno neizvediv" Sukob u Nagorno-Karabahu Nakon šest tjedana krvoprolića: Potpisan sporazum o prekidu sukoba u Nagorno Karabahu

Izaslanstva dviju zemalja koja se nalaze u Ženevi, mogla bi se vratiti doma prije Božića, dodao je taj izvor preciziravši da tehnički radovi na dokumentima koje se trebaju potpisati još nisu završeni i mogli bi se protegnuti i na nekoliko tjedana.U Kopenhagenu u petak očekuju američkog i ruskog predsjednika, Baracka Obamu i Dmitrija Medvedeva posljednjeg dana međunarodne konferencije o klimi i oni bi trebali razgovarati o START-u, rekao je u četvrtak jedan visoki američki dužnosnik. (Hina/AFP)