Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Osjetljivo pitanje'

Rusija će isporučiti Iranu protuzračni sustav S-300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija planira izvršiti ugovor s Iranom o isporuci protuzračnog raketnog sustava S-300, prenijela je novinska agencija Interfax riječi zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Rjabkova.

Izrael i SAD nekoliko su puta zatražili od Rusije da otkaže ugovor o prodaji sustava S-300 koji može oboriti neprijateljske rakete ili zrakoplove na udaljenosti od 150 kilometara.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

‘Postoji ugovor o isporuci tih sustava Iranu i mi ćemo ga izvršiti’, rekao je Rjabkov u razgovoru za Interfax. ‘Odgoda (isporuke) povezana je s tehničkim problemima’, dodao je.

>> Rusija odgodila isporuku proturaketnih sustava Iranu

Također je upozorio da se izvoz ruskog oružja Iranu ne politizira. ‘Apsolutno je nekorektno naglašavati pitanje isporuke S-300....i stvarati od toga veliki problem’, istaknuo je.

Prodaja sustava S-300, koji bi mogao zaštititi iranska nuklearna postrojenja od zračnih napada, iznimno je osjetljivo pitanje u odnosima Rusije i Izraela. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu posjetio je ovoga tjedna Moskvu kako bi od Kremlja zatražio potporu za oštrije sankcije protiv Irana. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene