Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepovoljno ozračje prema Teheranu

Rusija odgodila isporuku proturaketnih sustava Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je najavila u srijedu odgodu isporuke proturaketnih sustava S-300 Iranu u ozračju sve nepovoljnijeg raspoloženja prema Teheranu i njegovu spornom nuklearnom programu.

'Odluka o isporuci tih sustava još nije donijeta', izjavio je u srijedu Mihail Dmitrijev, šef ruske službe za vojno-tehničku suradnju, prenosi agencija Interfax. Prije tijekom dana njegov zamjenik Aleksander Fomin je izjavio u New Delhiju da isporuke kasne zbog tehničkih problema, te da će biti obavljene čim budu riješeni tehnički problemi. Konstruktor sustava S-300 je istaknuo da je posrijedi politička odluka.

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini

'Nema tehničkih problema sa S-300. Radi se o političkom pitanju', izjavio je glavni inženjer gradnje Almaz-Ateia, Vladimir Kasparianc, prenosi agencija Interfax. Te izjave ruskih dužnosnika stižu nakon posjeta izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Moskvi. 'U pogledu prodaje naoružanja, uzimamo u obzir zabrinutosti svih strana i očekujemo da Rusija učini isto', rekao je Netanyahu u razgovoru za ruski dnevni list Komersant objavljenom u srijedu.

Rusija je povisila ton prema Iranu nakon što je Teheran prošli tjedan odlučio početi obogaćivati svoj uranij do 20 posto. Zapadne zemlje i Izrael mjesecima traže od Rusije da odustane od isporuke spornih sustava Iranu. Sustavi S-300, rakete zemlja-zrak otežali bi bombardiranja iranskih nuklearnih pogona. Teheran je nezadovoljan zbog kašnjenja isporuka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene