Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija: 9 optuženih za ubojstvo Politkovskaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelji su optužili devet osoba, uključujući i pukovnika ruske obavještajne službe, za umiješanost u ubojstvo novinarke Anne Politkovskaje, objavila je agencija Interfax.

Politkovskaja, žestoka kritičarka predsjednika Vladimira Putina, ubijena je u kolovozu 2006. godine pred ulazom u svoj stan. Njezino ubojstvo izazvalo je međunarodne osude i izazvalo pritisak na Putina da učini sve kako bi se kaznili počinitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putin: otkrit ćemo ubojice Politkovskaje Slika nije dostupna Gorbačov: Ubojstvo Politkovskaje je političko

Vječeslav Smirnov, dužnosnik u Uredu državnog tužitelja, izjavio je da je u slučaju Politkovskaja optuženo devet osoba, prenosi Interfax.

Novinske su agencije objavile pozivajući se na neimenovane izbore bliske istrazi, da je među ostalim podignuta i optužnica protiv pukovnika Pavela Rjaguzova iz Federalne službe sigurnosti zbog zloporabe položaja.

Rjaguzov je u kolovozu uhićen u vezi s drugim slučajem, iako se njegovo ime spominjalo i u kontekstu slučaja Politkovskaja.

Navodno je taj agent FSB-a proslijedio adresu Politkovskaje drugom osumnjičeniku, koji ju je pak dao ubojici, navode agencije.

Glavni državni tužitelj Juri Chaika izjavio je u kolovozu da su
ubojstvo smislile snage iz inozemstva s ciljem da se diskreditira Rusija, iako za to nije pružio nikakve dokaze.

Iz lista u kojem je radila Politkovskaja izrazili su zabrinutost kada je početkom rujna smijenjen glavni istražitelj u tom slučaju, uz ocijenu da se u slučaj mješaju tvrdolinijaši unutar Kremlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene