Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga runda

Rusi tvrde da će se na pregovorima razgovarati o prekidu vatre, ukrajinski izaslanici putuju prema mjestu pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekid vatre bit će na dnevnom redu novih rusko-ukrajinskih pregovora u četvrtak, objavila je Rusija koja istodobno nastavlja bombardirati ukrajinske gradove i prvi put iznosi podatak o svojih 500 poginulih vojnika od početka invazije.

Ukrajinski izaslanici su već na putu na mjesto pregovora u Bjelorusiji radi drugog kruga pregovora, priopćio je ured ukrajinskog predsjednika.

Pregovori će početi u četvrtak ujutro na mjestu koje će strane zajedno odrediti, a smješteno je "nedaleko od granice s Poljskom", rekao je ruski pregovarač Vladimir Medinski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Užasne scene u Harkivu, ulice su umrljane krvlju. Kijevom odjeknula velika eksplozija, poznato i što se dogodilo

"Ukrajinsko izaslanstvo već je otputovalo iz Kijeva. Očekujemo da će sutra ujutro biti ovdje", rekao je taj dužnosnik.

Prvi pregovori održani u ponedjeljak, također u Bjelorusiji, nisu dali nikakva opipljiva rezultata. Kijev je tražio trenutačni prekid invazije a Moskva je, čini se, očekivala predaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LOM I KRHOTINE VIDEO Jeziva snimka: Volonter se snimao kako govori o napadima na Ukrajinu pa mu se iza leđa u zgradu zabio projektil

Istodobno je UN-ova Opća skupština u srijedu donijela rezoluciju u kojoj "traži da Rusija odmah prestane primjenjivati silu protiv Ukrajine". Protiv je bilo tek pet zemalja, a 35 je bilo suzdržano, među kojima Kina, od 193 članice koliko ih ima ta organizacija.

UN u tekstu traži od Moskve da "odmah, bezuvjetno i potpuno povuče sve svoje vojne snage" iz Ukrajine i "osuđuje odluku Rusije da podigne stupanj pripravnosti nuklearnih snaga".

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene