Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Rusi su spremni na pregovore uz jedan uvjet, ali im Ukrajinci poručili: "Ne dolazi u obzir"

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Ukrajinci odbijaju pregovore s Rusijom. Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinjin je istaknuo da su spremni pregovarati, ali da ne bi trebalo biti "nikakvih preduvjeta".

Rusija je spremna pregovarati ​​s Ukrajinom, ali ne bi trebalo biti nikakvih preduvjeta, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinjin u intervjuu za televiziju Zvezda.

"Sva neprijateljstva završavaju razgovorima i, naravno, kao što smo već rekli, mi ćemo biti spremni na takve razgovore, ali samo ako to budu razgovori bez preduvjeta. To trebaju biti razgovori koji bi se temeljili na stvarnosti", dodao je Veršinjin.

Odluku o pregovorima s Rusijom ne treba donijeti Ukrajina, nego SAD i EU. "Odluke se ne donose u Kijevu, odluke se donose u drugim prijestolnicama, prvenstveno u Washingtonu i Bruxellesu. Dakle, upite treba slati tamo", istaknuo je Veršinjin, prenosi TASS.

Komentirajući bi li se takvi razgovori mogli održati pod sadašnjim američkim predsjednikom Joeom Bidenom, Veršinjin je rekao da to ne ovisi o njima. "Ovo ne ovisi o nama, mi smo jasno iznijeli svoj stav, i samo da je Biden bio dovoljno oprezan i mudar, mislim na njega i njegovu pratnju", zaključio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove sankcije Rusiji Deseti paket sankcija Rusiji: "Putin neće postići svoje ciljeve"

S druge strane, Ukrajinci odbijaju ikakve pregovore. Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, kaže da sada pregovori s Rusijom ne dolaze u obzir.

"Moskva se odbija povući s okupiranih ukrajinskih teritorija i priznati zločine. Pregovori ne dolaze u obzir, samo pobjeda jer inače rat u Europi neće stati te će Rusija kriminalno dominirati svijetom", napisao je Podoljak na Twitteru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene