Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno je biti spreman

Rusi poboljšavaju arsenal: Testirali svoju novu interkontinentalnu raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tenzije u svijetu rastu, a Rusi ne čekaju zadnji čas. Testirali su interkontinentalne projektile koji mogu doseći metu do 12 tisuća kilometara, a uskoro spremaju i testiranje termonuklearnog projektila.

Rusija je provela uspješno testno lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-12M Topol, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane, dodajući kako će se testni podaci koristiti za razvoj budućih dodataka za bolji proboj raketa.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom"

Testno lansiranje provedeno je na području Kapustin Yara u južnoj regiji Rusije, priopćilo je ministarstvo, dodavši kako je testna bojna glava uspješno pogodila svoj cilj u Kazahstanu.

Lansiranje interkontinentalne rakete planirano je kao testiranje napredne borbene opreme ruskih projektila kako bi se podaci dobiveni tijekom testa mogli iskoristiti za razvoj naprednih načina proboja neprijateljske obrane, navodi se u priopćenju ministarstva.

Prošlog su tjedna ruske Strateške raketne snage testirale i svoj suvremeni interkontinentalni balistički projektil Yars. Taj projektil ima nekoliko nosivih bojnih glava te je moderna varijanta Topol-M serije projektila koja je zamijenila stare balističke projektile UR-100N, poznate i pod oznakom NATO-a kao SS-19 Stiletto.

Prije dva tjedna ruska vojska provela je još jedno testno lansiranje rakete Yars, koja je sposobna pogoditi različite mete do udaljenosti od 12.000 km.

U listopadu bi se moglo održati i testiranje ruskog Saramata RS-28, super-teške termonuklearne rakete poznate i pod nazivom SS-X-30 Sotona 2, prenosi RT.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene