Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Intervjuu za RT

Rusi osumnjičeni za trovanje Skripala: "Mi nismo špijuni, živimo u strahu, bojimo se izaći iz kuće"

Dvojica osumnjičenih za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja (Foto: AFP)
Dvojica osumnjičenih za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja (Foto: AFP) Foto: Afp
Muškarci koje je Velika Britanija identificirala kao odgovorne za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala, negirali su bilo kakvu upletenost u zločin.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, dvojica osumnjičenih za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala u britanskom Salisburyju u intervjuu za ruski RT poručili su kako nisu počinili zločin koji im se stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Petrov i Boširov kažu kako se boje izaći na ulicu nakon što su britanske vlasti ustvrdile da su oni odgovorni za trovanje Skripala navodeći da se radi o časnicima ruske vojne obavještajne službe.

Dvojica muškaraca kažu kako su u Salisbury stigli 3. ožujka, nakon posjeta Londonu, te su željeli posjetiti Stonehenge i Old Starum, no odustali su zbog snijega.

„Kad smo vidjeli da zbog snijega nećemo moći posjetiti znamenitosti, sjeli smo na vlak i vratili se u London. U Salisburyju smo proveli možda sat vremena, i to čekajući vlak. Možda smo i prošli pokraj Skripalove kuće, ali nismo znali gdje se ona nalazi“, kazao je Boširov.

Obojica su negirala da su sa sobom imala novičok ili bilo koji drugi otrov.

Na pitanje jesu li nedavno bili u još kojoj europskoj državi, odgovorili su kako su Novu godinu dočekali u Švicarskoj.

Kažu kako su u Velikoj Britaniji bili tijekom godišnjeg odmora, no da isto tako često putuju Europom zbog posla povezanog sa sportskom prehranom.

Podsjetimo, Skripal, bivši pukovnik ruske vojne obavještajne službe koji je izdao desetke agenata britanskoj vojnoj obavještajnoj službi MI6, i njegova kći Julija nađeni su bez svijesti na javnoj klupi u Salisburyju u Engleskoj 4. ožujka.

Britanija je odmah optužila Rusiju za trovanje i identificirala je otrov kao novičok, smrtonosnu skupinu nervnih otrova koje je razvila sovjetska vojska '70-ih i '80-ih godina. Rusija je opetovano zanijekala bilo kakvu umiješanost u taj napad.

Neil Basu, šef britanske protuterorističke službe, rekao je da dvojica osumnjičenih, u dobi od oko 40 godina, putuju pod lažnim imenima, ali da imaju originalne ruske putovnice.

Po njegovim riječima, tragovi kontaminacije novičokom otkriveni su u hotelskoj sobi u Londonu u kojoj su odsjeli. Izjavio je da su ti muškarci doputovali u Britaniju 2. ožujka i napustili zemlju dva dana kasnije, 4. ožujka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene