Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel očekuje brzo popravljanje štete od objave diplomatske bilješke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je jučer da će Slovenija vrlo brzo sanirati štetu nastalu za vjerodostojnost države zbog objave službene diplomatske bilješke o razgovorima slovenskih i američkih diplomata o priznanju Kosova.

"Štetu koja je nastala vrlo brzo ćemo popraviti i od toga neće ostati ništa", rekao je Rupel u razgovoru za Slovensku televiziju.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Medijsku objavu osjetljivih razgovora i špekulacije koje govore da Slovenija kao predsjedavajuća Europskoj uniji služi kao američki pijun Rupel je nazvao "glupošću" i "naklapanjima".

"Oni koji su dokument pustili u javnost imali su politički cilj protiv vlade i ministarstva vanjskih poslova, a trenutačno su ugrozili i kredibilitet države, osobito u odnosu sa SADom", upozorio je Rupel.

"Sada imamo teškoće sa sugovornicima, osobito u SAD koji nam vjerojatno ubuduće neće otvoreno otkrivati svoja stajališta", rekao je Rupel, dodajući da se istraga kako je došlo do otkrivanja dokumenta javnosti nastavlja i da je s američkom stranom već imao kontakte i prenio pojašnjenje.

Rupel je rekao da je i rasprava u Bruxellesu, kad su europski ministri raspravljali o europskoj budućnosti Srbije, dokazala da Slovenija kao predsjedavajuća članica uspješno koordinira postupke europske politike, pa su zato optužbe o nekakvom američkom diktatu Sloveniji smiješne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene