Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ogromna rupa veličine 40 na 30 metara otvorila se na kolniku u njemačkom gradiću Schmalkaldenu i progutala je jedan automobil, a drugi je ostao visjeti na ivici.


Začudo, privatne kuće s obje strane ulice u kojoj se otvorila rupa ostale su stajati. Jedan stanovnik pozvao je policiju oko 3 sata ujutro nakon što je čuo veliku buku. Stanovnici su evakuirani iz 23 zgrade. Nitko nije ozlijeđen. Gradić se nalazi 120 kilometara sjeveroistočno od Frankfurta.

Vezani članci Domagoj Mikić razgovarao je sa Stjepanom Cvitkušićem - 3 Posljedice potresa im trenutno nisu najveća briga: "Ogromna rupa se samo proširuje, nitko nas nije izvijestio kako i šta" Rupa pokraj COVID bolnice u Napulju Pogledajte šokantni video iz Italije: Pokraj COVID bolnice otvorila se ogromna rupa, progutala nekoliko automobila

>> FOTO: Rupa 'progutala' terenac i semafor

Glasnogovornica policije u obližnjem gradu Suhlu izjavila je da su policajci procijenili da je rupa duboka 20 metara, ali da se nitko nije usudio prići sasvim blizu kako bi pogledao preko ivice. Unajmljen je helikopter koji je će napraviti snimke i mjerenja iz zraka. Uzrok ove bizarne nesreće nije poznat. U Njemačkoj se takve rupe povremeno znaju otvoriti kada se uruše prastari rudnici ili voda stvori šupljine na krškim područjima.

Televizija N24 prenijela je izjavu Freda Jaegera, drugog policijskog glasnogovornika, koji je rekao da policija provjerava navode stanovnika koji se sjećaju da je ispod ulice u vrijeme Drugog svjetskog rata bio bunker razoren u bombardiranju iz zraka. (Hina)