Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ogromna rupa veličine 40 na 30 metara otvorila se na kolniku u njemačkom gradiću Schmalkaldenu i progutala je jedan automobil, a drugi je ostao visjeti na ivici.


Začudo, privatne kuće s obje strane ulice u kojoj se otvorila rupa ostale su stajati. Jedan stanovnik pozvao je policiju oko 3 sata ujutro nakon što je čuo veliku buku. Stanovnici su evakuirani iz 23 zgrade. Nitko nije ozlijeđen. Gradić se nalazi 120 kilometara sjeveroistočno od Frankfurta.

Vezani članci Ne mogu u Sloveniju na groblje - 3 Slovenija Hrvatima koji žive uz granicu ne dopušta odlazak na groblje: "Rekli su mi da to nije neka obavezna stvar" Slika nije dostupna VIDEO Parkirao je ispred kuće. Sljedeće jutro ugledao prizor koji ga je šokirao

>> FOTO: Rupa 'progutala' terenac i semafor

Glasnogovornica policije u obližnjem gradu Suhlu izjavila je da su policajci procijenili da je rupa duboka 20 metara, ali da se nitko nije usudio prići sasvim blizu kako bi pogledao preko ivice. Unajmljen je helikopter koji je će napraviti snimke i mjerenja iz zraka. Uzrok ove bizarne nesreće nije poznat. U Njemačkoj se takve rupe povremeno znaju otvoriti kada se uruše prastari rudnici ili voda stvori šupljine na krškim područjima.

Televizija N24 prenijela je izjavu Freda Jaegera, drugog policijskog glasnogovornika, koji je rekao da policija provjerava navode stanovnika koji se sjećaju da je ispod ulice u vrijeme Drugog svjetskog rata bio bunker razoren u bombardiranju iz zraka. (Hina)