Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trošili na jahte, nekretnine...

FOTO Tajni bunker u SAD-u otkrio rumunjske varalice: U domovini utajili 68 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci su otkrili bunker u kojem su se namjeravali skrivati rumunjski porezni prevaranti.

Rumunjski bračni par Radu i Diana Nemes u SAD su stigli 2011. godine s turističkom vizom. Od tada su u saveznoj državi Washington otvorili nekoliko lažnih biznisa i živjeli na visokoj nozi, a sve pomoću novca do kojeg su došli poreznim prijevarama u svojoj državi, piše Daily America.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

Kada su američke savezne vlasti upale na njihovo imanje, otkrili su nešto čemu se nisu nadali. Bunker koji je toliko dobro opremljen da u njemu može živjeti nekoliko osoba, više mjeseci, ako ne i godina. U njemu je bila kuhinja sa svom kuhinjskom aparaturom, hrana i voda, nekoliko kreveta...

'U tom bi bunkeru udobno mogla biti cijela obitelj nekoliko mjeseci, ako ne i godina, sudeći prema hrani koji je ondje spremljena', rekao je državni odvjetnik Norman Barbosa.

Pronađen je i arsenal oružja, uključujući devet puški.

Bageri će zatrpati Nadanov tajni bunker?

Radu Nemes i njegova supruga Diana, od Rumunjske su utajili najmanje 68 milijuna dolara, navode američke vlasti koje će odlučiti o izručenju ovog para prevaranata.

Istražitelji FBI-a, rekli su kako je par vodio veliku, međunarodnu shemu pranja novca kako bi sakrio gotovinu koju su dobili poreznom prijevarom, koja je uključivala profit prodajom milijuna tona dizel goriva u razdoblju od svibnja 2011. i srpnja 2012.

Par je navodno izbjegavao plaćati tarife na gorivo tako što su prijavljivali lošiju kvalitetu goriva, rekli su istražitelji. Njihova shema navodno je uključivala visokorangirane rumunjske službenike te banke u Dubaiju, Rumunjskoj i SAD-u.

U međuvremenu su živjeli na visokoj nozi, trošeći milijune na jahte, zlatne novčiće i nekretnine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene