Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za plagiranje doktorata

Rumunjski premijer ne želi podnijeti ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski premijer Victor Ponta ne želi podnijeti ostavku i ocjenjuje 'političkom i nezakonitom' odluku stručnog povjerenstva kojom su u petak potvrđene optužbe za plagijat, piše u priopćenju njegove Socijaldemokratske stranke.

'Radi se o političkoj i nezakonitoj odluci, koju su usvojile osobe bliske predsjedniku Traianu Basescuu kao odmazdu za moje sudjelovanje u Vijeću Europe', izjavio je Ponta u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Skandal: Mađarskom predsjedniku oduzet doktorat

'Ne odustajem od borbe koju sam pokrenuo zbog tih napada. Nema govora o ostavci', dodao je. U razgovoru objavljenom u četvrtak na stranici španjolskog dnevnika El Pais, Ponta je izrazio spremnost napustiti dužnost ako ga se uvjeri u plagijat.

>> Poslušajte i procijenite je li njezin popularni hit plagijat?!

Nacionalno vijeće koje dodjeljuje sveučilišne titule, ustanovilo je u petak da je '85 od 400 stranica doktorske disertacije Ponte doslovno prepisao iz drugih djela' te je preporučilo oduzimanje njegove doktorske titule. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene