Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZRAČNA PATROLA

Srušio se MIG u Rumunjskoj, a onda i helikopter koji ga je tražio: Poginulo osam ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odvojenim padovima rumunjskog borbenog zrakoplova MiG 21 i vojnog helikoptera poginulo je ukupno osam ljudi, priopćilo je u četvrtak rumunjsko ministarstvo obrane.

Pilot rumunjskog vojnog MiG-a 21 LanceR te sedmeročlana posada helikoptera poslana da ga pronađe u misiji traganja i spašavanja, svi su poginuli kada su se njihove letjelice srušile u odvojenim incidentima u srijedu kasno navečer, priopćilo je ministarstvo.

MiG je bio u zračnoj patroli kada je nestao s radara u istočnoj Rumunjskoj između sela Cogealac i Gura Dobrogei.

Pilot helikoptera IAR 330-Puma, koji je poslan da ga pronađe, prijavio je nepovoljno vrijeme i pozvan je natrag u bazu prije nego što se i on srušio, priopćilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić Tisuće napuštaju Ukrajinu Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić na rumunjskoj granici: "Kolona je duga oko dva kilometra, ljudi su omotani dekama..."
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vrijedne 4 milijarde dolara U Rumunjsku stigle američke rakete koje Rusi smatraju velikom prijetnjom: "Sad smo bolje zaštićeni"

Rumunjska, članica Europske unije i NATO-a, planira postupno ukinuti svoje ruske avione MiG i u potpunosti prijeći na američki F-16.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene