Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Basescu i Geoane izjednačeni

Mrtva trka nakon prvog kruga izbora u Rumunjskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski predsjednik desnog centra na odlasku Traian Basescu osvojio je u prvom krugu predsjedničkih izbora 32,44 posto glasova, što je nešto više od njegova suparnika Mircee Geoane, koji je dobio 31,15 posto, po konačnim rezultatima objavljenim u srijedu.

Liberal Crin Antonescu dolazi na treće mjesto s 20,02 posto. Potonji je u utorak izjavio da će u drugom krugu poduprijeti Geoanu. Liberali i socijaldemokrati trebaju u srijedu potpisati ugovor u tom smislu i za formiranje buduće koalicijske vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

>> U Rumunjskoj na glasovanje izlazi više od 18 milijuna birača

Odaziv birača u prvom krugu bio je 54,37 posto, što je bolje od očekivanog. Drugi krug održat će se 6. prosinca. Na referendumu o reformi parlamenta koji je Basescu sazvao za nedjelju, istodobno s prvim krugom predsjedničkih izbora, 77,78 posto birača odobrilo je prijedlog o ukidanju jednog doma parlamenta, a 88,84 posto je bilo za smanjenje broja zastupnika s 471 na 300. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene