Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mario Sepulveda

Rudar: Bio sam s Bogom i s vragom. Bog je pobijedio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobođeni čileanski rudar Mario Sepulveda ispričao je s kakvim se demonima susretao tijekom mračnih 69 dana.

'Bio sam s Bogom i bio sam s vragom, ali Bog je pobijedio', rekao je Mario u intervjuu te je dodao da nije ni na sekundu pomislio da ga Bog neće izvući van. Sepulveda nije izgubio smisao za humor ni nakon dva mjeseca zarobljeništva pa je tako sa sobom na slobodu ponio i kamenje iz rudnika kao suvenire koje je podijelio spasiocima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dođe mi da se zakopam u rupu' Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv! Slika nije dostupna U izradi FOTO: Ovom kapsulom spašavat će se čileanski rudari

Sepulveda je htio jedan kamen iz rudnika San Jose dati i predsjedniku Sebastianu Pineri kojega je to nasmijalo te je odgovorio rudaru 'medvjeđim' zagrljajem.

>> VIDEO: Pogledajte kako su tekla izvlačenja rudara

>> Rudareva žena bojkotira spašavanje zbog ljubavnice

Sepuveda je pozvao medije da ne tretiraju rudare kao zvijezde. 'Jedina stvar koju tražim je ta da nas ne tretirate kao umjetnike. Želim da me tretirate kao Marija Antonija Sepulvedu, radnika, rudara', rekao je.

Psiholozi su rekli da će neki vjerojatno biti pod stresom još dugo nakon spašavanja.

Mario je bio emocionalni vođa

Za Maria se vjeruje da je bio emocionalni vođa zarobljenih rudara, a na snimkama ga se moglo vidjeti nasmijanog i živahnog. Takav je bio i na izlasku iz kapsule kada je, nakon ženinog zagrljaja, otrčao grupi prijetalja s kojima je vikao 'živjeli čileanski rudari'.

Podsjetimo, rudari su bili zarobljeni 69 dana u mračnom rudniku na 700 metara dubine, a spašava ih se pomoću četiri metra velike kapsule.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene