Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Silviju Berlusconiju

Rubygate: Odbačen Bersluconijev zahtjev za promjenom suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Milanu u ponedjeljak je odbacio zahtjev obrane talijanskog premijera Silvija Berlusconija da se suđenje protiv njega po optužbama za prostituciju prebaci na poseban sud u Rimu.

Bersluconijeva obrana tvrdi da su milanski suci prema njemu neprijateljski nastrojeni, a kritičari su, naprotiv uvjereni da premijer želi suđenje prebaciti na sud koji bi za njega bio povoljniji. Berlusconi nije bio na današnjem saslušanju.

Konačnu odluku o prihvaćanju zahtjeva treba donijeti ustavni sud i to do kraja godine.

Bersluconi (74), odbacuje optužbe da je novcem i draguljima plaćao seks s Karimom El Mahroug, plesačicom marokanskog podrijetla umjetničkog imena Ruby, koja je u to doba bila maloljetna (17 godina). Također je premijer optužen za zloporabu položaja jer je pokušao aferu zataškati od javnosti.

Bersluconi nikada i nije krio sklonost prema mladim ženama, no tvrdi da se s njima nije upuštao u seksualne odnose i odbacuje optužbe da je u svojoj rezidenciji organizirao orgije.

Protiv Bersluconija, bogatog medijskog magnata, u Milanu se vodi i poseban postupak za korupciju.(HINA)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet pred sud? AFERA 'BUNGA BUNGA' Pronađeni dokazi o Berlusconijevu podmićivanju svjedoka Slika nije dostupna Bunga-bunga Slučaj Ruby: Silvio Berlusconi ne mora u zatvor

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene