Obavijesti Video Pretražite Navigacija

RS i Srbija planiraju integrirati elektroenergetske sustave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri gospodarstva Republike Srpske i Srbije Slobodan Puhalac i Petar Škundrić najavili su u Banjoj Luci poduzimanje mjera koje bi vodile integriranju elektroenergetskih sustava tog bosanskohercegovačkog entiteta i srbijanske države.

Škundrić, koji se tijekom posjeta Banjoj Luci sastao s premijerom Miloradom Dodikom i ministrom Puhalcem, novinarima je izjavio da će do kraja godine vjerojatno biti utemeljena zajednička projektna tvrtka koja bi izrađivala planove za iskorištavanje energetskih potencijala rijeke Drine.
'To je trenutačno najznačajniji hidropotencijal na Balkanu', kazao je Škundrić istaknuvši kako će to biti uvod u cjelovitu suradnju elektroprivreda RS i Srbije.

Pročitajte i ovo Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani Slika nije dostupna Bivši šefovi 'zemunskog klana' planirali atentat na Dodika?

Potvrdio je da se planira i opskrba RS plinom iz plinovoda 'Južni tok'. Tim bi plinovodom, čije je dovršenje planirano do 2014. godine, ruski prirodni plin trebao biti transportiran u Europu, a obuhvatio bi i Srbiju.

Za opskrbu RS-a, kako je kazao Škundrić, gradio bi se posebni odvojak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene