Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika krađa

Remek-djela ukradena iz muzeja u Rotterdamu vrijedna su stotine milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopovi su odnijeli nekoliko vrlo vrijednih slika iz luksuzne kolekcije Triton, koja sadrži autore kao što su Picasso, Monet, Matisse, Gauguin...

Slike koje bi na legalnim aukcijama mogle zajedno dosegnuti cijenu od nekoliko stotina milijuna dolara ukradene su iz Kunsthala u Rotterdamu, muzeja koji među ostalima izlaže Picassa, Van Gogha, Duchampsa i Mondriana, objavila je u utorak nizozemska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

>> Ova je slika prodana za 34,2 milijuna dolara!

Jedno od ukradenih platna je Matisseovo, tvrdi nizozemska agencija ANP, dok je BBC javio da su nestala i djela Picassa, Moneta, Gauguina i Freuda.

Sve ukradene umjetnine dio su luksuzne kolekcije Zaklade Triton, koja je povodom 20. obljetnice osnutka organizirala veliku izložbu u roterdamskom muzeju. To je zapravo prvi put da je na jednom mjestu izložena kompletna kolekcija.

"Tijekom noći je provaljeno i nekoliko slika velike vrijednosti je odneseno", rekla je glasnogovornica policije Patricia Wessels, ne potvrđujući službeno o kojim je umjetninama riječ. No, ovako opsežna pljačka u Nizozemskoj nije zabilježena od 1991. godine, kada je iz Van Goghovog muzeja u Amsterdamu odneseno 20 vrijednih djela.

Alarm se upalio u ranu zoru, ali dok je policija stigla na mjesto događaja, kradljivci su već dali petama vjetra. 'Pljačka je bila dobro pripremljena', objavila je policija u priopćenju, dodajući da je u tijeku pregled snimki nadzornih kamera.

Muzej je zbog istrage do daljnjega zatvoren za posjetitelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene