Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manipuliranje izvješćem o prisluškivanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negdašnjega slovenskog premijera Antona Ropa državna obavještajna služba SOVA na nezakonit je način 2004. obavijestila o rezultatima praćenja telefonskog razgovora hrvatskog premijera Ive Sanadera i tada oporbenog slovenskog čelnika Janeza Janše, a Rop je poslije tim podacima manipulirao i javno iznosio 'politički motivirane aluzije' na račun Janše, navelo je u zaključnom izvješću istražno povjerenstvo za provjeru rada SOVA-e.

Provjeru je vodio ministar pravosuđa u Janšinoj Vladi Lovro Šturm. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SOVA prisluškivala niz priključaka u Hrvatskoj Slika nije dostupna Drnovšek iznenađen izjavama Ropa

>> Rop: SOVA nije dobila nalog za prisluškivanje Sanadera

>> 'Janša i Sanader dogovarali su incidente u Piranskom zaljevu'

'Afera SOVA' prošle je godine uzburkala slovensku političku javnost, a u izvješću, koje je objavljeno na Vladinim internetskim stranicama, ponavlja se zaključak parlamentarnog povjerenstva da nema nikakvih dokaza za lanjske Ropove izjave da su Sanader i Janša uoči slovenskih parlamentarnih izbora 2004. 'dogovarali' izgrede u Piranskom zaljevu, odnosno Savudrijskoj vali.

U izvješću je budućoj Vladi preporučeno da osnuje trezor u kojemu će dokumenti obavještajnih služba biti pohranjeni i zaštićeni po predviđenoj proceduri i zakonima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene