Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrtva utrka

Romney prešao u minimalno vodstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
epublikanski kandidat Mitt Romney prešao je u minimalno vodstvo ispred američkog predsjednika Baracka Obame u dnevnoj anketi Reuters/Ipsos, u mrtvoj utrci manje od dva tjedna prije predsjedničkih izbora 6. studenoga.

Za razliku od rezultata u utorak kada je bilo obrnuto, Romney je jučer u anketi vodio pred Obamom među vjerojatnim biračima sa 47 posto prema 46 posto glasova, što je statistički beznačajna razlika.

Romney je zadržao zamjetno vodstvo među neovisnim biračima, koji čine oko trećine biračkog tijela i bit će ključni za pobjedu na izborima. Kada bi se izbori održavali danas 37 posto njih je reklo da bi podržalo Romneya, a 31 posto Obamu.

>> VIDEO: Pogledajte mjuzikl verziju debate Romneya i Obame!

Obama je, po drugoj strani, vodi s 53 prema 42 posto glasova među 17 posto ispitanih registriranih glasača, koji kažu da su iskoristili mogućnost ranijeg glasovanja. Kao i većina drugih ispitivanja, anketa Reuters/Ipsos pokazala je krajnje izjednačenu utrku ubrzo nakon što su se dva kandidata susrela na prvoj TV debati 3. listopada.

Obama i Romney odmjerili su snage na svojoj trećoj i posljednjoj raspravi u ponedjeljak, a većina ispitanih birača je rekla da njihov ogled nije promijenio njihovo stajalište o bilo kojem od kandidata. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovo će se pamtiti Deset stvari koje su obilježile američke predsjedničke izbore Slika nije dostupna Vratio se u Washington Obami i dalje stižu čestitke, ali i nova očekivanja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene