Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iran čvrstog stajališta

Rohani Macronu poručio da se o nuklearnom sporazumu neće pregovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je svom francuskom kolegi Emmanuelu Macronu da nuklearni dogovor mora ostati upravo takav kakav jest, stoji u izjavi iz Rohanijeva ureda.

U telefonskom razgovoru s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, Iranski predsjednik Hasan Rohani je naglasio da Iran neće ići izvan sadašnjih obaveza te da dogovor "ni na koji način neće biti temom pregovora", stoji u izjavi.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Britanski kralj Karlo III. stigao u državni posjet Francuskoj trodnevni državni posjet Britanski kralj Charles stigao u Francusku, nisu svi Parižani entuzijastični: "Nije toliko drag, nemamo dugu povijest"

Iranski je vođa svejedno izrazio spremnost za pregovore o drugim pitanjima dodajući da je "Iran spreman pregovarati kako bi osigurao regionalnu stabilnost i sigurnost, posebice u borbi protiv terorizma".

Rohani je nuklearni sporazum opisao ne samo kao konstruktivan za mir u regiji nego i kao temelj povjerenja između Zapada i Irana.

Prema iranskom predsjedničkom uredu, razgovor između Rohanija i Macrona trajao je više od sat vremena.

Elizejska palača potvrdila je trajanje razgovora te priopćila da su se Macron i Rohani složili da će u narednim tjednima pokušati postići dogovor o tome kako očuvati sporazum iz 2015.

Macron je također, kaže se u priopćenju, predložio da se njihovi razgovori prošire i na tri druge teme: iranski balistički program, nuklearne aktivnosti nakon 2025., te "glavne regionalne krize" na Bliskom istoku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene