Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugo liječenje

Rođena bez jezika, progovorila s 23 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijedak slučaj iznenadio je liječnike u Brazilu: rođena bez jezika, djevojčica, danas 23-godišnjakinja, u stanju je govoriti zahvaljujući dugom liječenju, kazao je u ponedjeljak brazilskom tisku jedan od liječnika koji ju je njegovao.

Auristela Viana da Silva rođena je bez jednog od bitnih organa za preživljavanje ali zahvaljujući majci i ekipi stručnjaka sada može žvakati i izražavati se, iako s poteškoćama. Njezin izniman slučaj predstavljen je u ponedjeljak na Sveučilištu Brasilia.

'Radi se o anomaliji koja izaziva smrt, zato postoji vrlo malo sličnih slučajeva u svijetu'. Općenito, zbog teškoća u hranjenju, bebe umiru prije nego se utvrdi dijagnoza, objasnio je Frederico Salles, kirurg i direktor ekipe kojeg citira stranica G1 Globa.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Slika nije dostupna Studija pokazala Pazite na jezik, bebe uče govoriti čitajući s usana!

>> Nožem izbo gluhonijemog muškarca zbog znakovnog jezika

Auristeli Viani utvrđen je pri rođenju rijedak slučaj kongenitalnog odsustva jezika te je tijekom 17 godina podvrgnuta raznim tretmanima i vježbama. Da Silva danas se školuje za medicinsku sestru i tvrdi da vodi normalan život. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene