Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba 'Zmaj'

Rođena beba s više od 7 kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beba Zmaj rođena je s više od sedam kilograma u kineskom gradu Xinxiang.

Prema kineskom lunarnom kalendaru, 2012. je godina Zmaja, pa su tako bebe rođene u ovoj godini poznate i kao bebe zmajevi. Budući da u Kini zmaj simbolizira sreću i otmjenost, brojni mladi parovi odlučili su da će dijete dobiti ove godine, zbog čeka se u toj zemlji očekuje 'baby boom', piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

Dječak koji se jučer rodio u bolnici u Xinxiangu, težak je 7,04 kilograma. Iznenadio je svoje roditelje kao i sestre i liječnike. Kako su kazali u bolnici, to je najteža beba koja je na svijet došla u njihovoj bolnici, a rijetko se tolike bebe rađaju u čitavom svijetu.

>> Prirodnim putem rodila dječaka teškog 6,23 kilograma!

'Prosječna težina bebe je 3,5 kilograma. Tako da je ova beba teška kao dvije', rekao je Shang Lili, ravnatelj bolnice. Međutim, nije poznato je li dječak rođen prirodnim putem ili carskim rezom.

Službeno je zabilježeno kako je u Kini jedna od najtežih rođenih beba imala 6,15 kilograma i rođena je 2006. godine. Bila je to tada treća najteža beba na svijetu. Nakon toga, 2008. godine rođena je beba koja je imala sedam kilograma.

Ravnatelj bolnice kaže kako veća težina kod beba ne znači nužno da su one zdrave. Upravo suprotno, velika težina može kasnije imati posljedice na bebino zdravlje.

U priloženom videu možete pogledati dječaka rođenog s više od sedam kilograma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene