Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte obrušio se u subotu na dužnosnike EU-a koji su kritizirali njegov krvavi obračun s narkomanima, zaprijetivši da će ih "išamarati".


To je posljednji u nizu verbalnih napada na SAD, EU i UN filipinskog čelnika sklonog Kini i Rusiji. "Dođite ovdje da razgovaramo, jer vas želim išamarati", rekao je Duterte u govoru na proslavi Dana žena u njegovoj predsjedničkoj palači.

Vezani članci Slika nije dostupna Govor predsjednika Filipina nasmijao svijet: Golemi žohar na predsjednikovom ramenu inspirirao je kritičare Rodrigo Duterte (Foto: AFP) "Bog razapet? Kako neimpresivno": Duterte tvrdi da bi njegov Isus spalio sve nevjernike

On se narugao s EU-om, jer je predložio Filipinima da izgradi "klinike kao u drugim državama i da dijeli kokain i heroin kao Nizozemska".

Čelnik te zemlje u jugoistočnoj Aziji okomio se na EU i prošloga tjedna kada je dužnosnike Unije nazvao "kurvinim sinovima" nakon što su mu predložili osnivanje rehabilitacijskih centara za ovisnike.

Više od 8000 ljudi ubijeno je od dolaska Dutertea na vlast 30. lipnja prošle godine. Odgovornost za trećinu ubojstava preuzela je policija tvrdeći da se radilo o samoobrani u operacijama protiv dilera i narkomana. (Hina)