Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanska policija uhitila je roditelje 8-godišnjeg dječaka nakon što je utvrđeno da su ga lancem zavezali za stup u svom domu u Nagahami, na zapadu zemlje, izvijestili su u četvrtak lokalni mediji.


Par je sina na tri metra dugom lancu s dva lokota zavezao na osam sati, javlja dnevni list Kyodo. Prema istom izvoru, majka i očuh su priznali zlodjelo. Dječaka su spasila djeca koja su ga htjela posjetiti i kroz prozor vidjela da je zavezan lancem te su obavijestili susjeda koji je pozvao policiju. Policija ga je pronašla malaksalog, a pokraj njega je bila tek dječja posuda za nuždu. Prebačen je u bolnicu, ali osim iscrpljenosti nije imao druge tjelesne ozljede.

Vezani članci Zagreb: Sunčano poslijepodne u središtu grada Priča iz Zagreba koja vraća vjeru u ljude: Mladić izvukao jednu mamu iz nevolje koja se svakome može dogoditi Policijski kombi Bez vozačke prevozila dječaka (6) na traktoru: Pao je i zadobio ozljede opasne po život

Osnovna škola koju pohađa ranije je znala zvati policiju zbog sumnji da je dijete zlostavljano, jer je često imao opekline i masnice, no vlasti nisu poduzele daljnje mjere jer je dječak tvrdio da je 'dobro'.

Trećina roditelja u Hrvatskoj ne zna da prema zakonu ovo NE SMIJE raditi

U prvoj polovici 2014. broj slučajeva zlostavljene djece porastao je u Japanu za 43 posto u odnosu na prošlu godinu. U tom je razdoblju zabilježeno 317 slučajeva zlostavljanja djece, no stručnjaci vjeruju da je broj znatno veći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook