Ljutiti roditelji napali su službenu školsku politiku zbog toga što je, kako bi zaštitila identitet, na školskoj web stranici učenicima prekrila lice.


Profesori Osnovne škole u Clactonu bizarnu su odluku donijeli nakon što su zajednički odlučili da sigurno ima majka i očeva koji ne žele da fotografije njihove djece budu dostupne na internetu.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija U eksploziji kod Samobora jedna je osoba teško ozlijeđena, sumnja se na curenje plina Prometna nesreća na cesti Lasinja-Pisarovina - 1 U slijetanju s ceste u Lasinji ozlijeđene majka i beba, 35-godišnjakinja zaspala za volanom?

No, ispostavilo se da većina roditelja nije takvog mišljenja, pa su od uprave škole zatražili da djeci na internetu vrate identitet.

'Javna narav interneta je nešto o čemu škola vodi računa. Ne žele svi roditelji da slike njihove djece budu na internetu, a mi ne možemo na sebe preuzeti odgovornost što će se dogoditi sa svakom objavljenom fotografijom', kaže Clare Reece iz školskog odbora.

Fotografije, koje prikazuju dobitnike posebnih sportskih nagrada, originalno su prikazane u školskim novinama, no iste fotografije na interentu objavljene su uz dodatak smajlića na licima učenika.

Na početnoj stranici školskog portala stoji službeno izvješće koje kaže da je sadržaj stranica prijateljski nastrojen prema djeci. Dodano je kako u namjeri da se učenici zaštite, stranice ne sadrže fotografije na kojima se jasno vide lica djece.

Službena politika ove škole različita je od svih škola u okolici koje na svojim portalima objavljuju i slike i imena učenka.