Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjeli ga ojačati...

Roditelji natjerali dijete da golo trči i valja se po snijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka koja prikazuje kineskog dječaka kojeg su roditelji natjerali da skoro gol trči kroz snijeg po velikom temperaturnom minusu izazvao je burne reakcije i rasprave na internetu.

Otac dječaka je svog sina pokušao naučiti snazi i zdravlju, a snimka je izazvala raspravu o 'kineskom' odgoju 'čvrstom rukom', koji je opisala Amerikanka kineskog porijekla Amy Chua u knjizi 'Ratnički poklič majke-tigrice'.

>> Evo kako to rade Japanci...

Na snimci, koju je snimio i na internet postavio otac, dječak, u donjem rublju i tenisicama, trči po snijegu i uplakano moli oca da ga uzme u ruke. Oba roditelja su ga povremeno poticala da legne u snijeg što je on na kraju i napravio, nakon što ga je majka natjerala.

Snimku su pogledale desetine tisuća ljudi, a neke od rekcija bile su prilično burne. 'Ne slažem se s ovim... Djeci bi trebalo dati sretno djetinjstvo. Iako ti užasni roditelji kažu da to rade za dobrobit svog djeteta, ali ja mislim da se oni samo žele hvaliti kasnije' jedan je od internet komentara na snimku.

Otac dječaka je dobio ime 'Tata-orao', što je paralela na spomenutu autoricu knjige, koja je isto tako izazvala kontroverze kada je objavila knjigu o odgoju djece 'čvrstom rukom'. Kineski novinari koji su uspjeli intervjuirati oca doznali su da je video napravljen tijekom obiteljskog odmora u New Yorku, u vrijeme kineske Nove godine i da je temperatura bila -13 stupnjeva ispod nule, prenosi AFP.

On je tom prilikom rekao da se trudi ojačati svog sina, koji je rođen dva mjeseca prije vremena i ima nekoliko zdravstvenih problema. Kineska politika jednog djeteta stvorila je generaciju jedinaca koji su često okarakterizirani kao razmaženi, ali istovremeno, djeca su pritisnuta da umjesto slobodnog vremena uče što više, kako bi bolje prošli na kineskom tržištu rada gdje vlada oštra konkurencija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene