Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo formiranje timova

Evo kako to rade Japanci...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki snijeg nastavlja padati na obalnom dijelu japanskog otoka Honshu te prouzrokuje probleme u prometu. No Japanci djeluju brzo. Formiraju posebne timove i vozila te je svatko zadužen za svoju dionicu ceste.

Neprestani snijeg i led zadao je itekako problema Japancima. U Myoku, na otoku Honshu, napadalo je 40 centimetara snijega, a očekuje se da će ga idućih dana pasti još toliko, pišu agencije.

Pročitajte i ovo Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

Snijeg je zakrčio i neke prometnice pa su lokalne vlasti odmah zadužile veliki broj radnika i tešku mehanizaciju da održavaju ceste čistima i prohodnima. Svi su podijeljeni u nekoliko timova s po 8 do 10 članova te svi imaju posebna vozila. Svatko je odgovoran za po 20-ak kilometara ceste i posebno se pazi da je sve osigurano da se spriječe eventualne lavine na područjima u kojima je to moguće.

Na sjevernom otoku Hokkaidu, velika mećava s udarima vjetra većim od 70km/h prouzrokovala je zastoj u gradu Iwamzawai. Meteorološka agencija je javila da se iduća tri dana očekuje još više snijega duž obale Japanskog mora.

U gradu Niaiagatau, u središnjem Japanu, napadalo je više od 4 metra snijega, a u idućim danima očekuje ga se još gotovo 2 metra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene