Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rimski građani preko Twittera mogu policiji prijaviti nepropisno parkirane automobile.


Kreativnost talijanskih vozača u parkiranju automobila i motora na prometnim "otocima", pločnicima ili jednostavno posred ulice ne poznaje granice, ali je rimska policija sada odlučila iskoristiti prednosti društvenih mreža kako bi rješila taj karakterističan problem za talijansku prijestolnicu.

Vezani članci Razbijeni automobil u Rijeci (Screenshot: Dnevnik.hr)1 Javio se vlasnik izrazbijanog Smarta, kaže da planira tražiti odštetu: "Oštećen je stakleni krov, vjetrobrani, prednja maska..." Madalina Ghenea (Foto: Profimedia) Za njom su ludjeli neki od najvećih svjetskih zavodnika, a u kratkom je roku postala senzacija na Instagramu

Građani koji uoče krivo parkirani automobil mogu ga prijaviti na poseban policijski Twitter profil @PLRomaCapitale, a policija može odgovoriti kada je krenula u akciju, često nakon nekoliko sati.

Novi zapovjednik gradske prometne policije Raffaele Clemente kaže da je cilj te inicijative promijeniti odnos građana prema tome problemu.

Uoči dolaska Hollandea: U centru Rima eksplodirala boma!

"Razmjena informacija, poput one na društvenim mrežama, nužna je za borbu protiv određenih oblika nezakonitog ponašanja, kršenja pravila i kriminala", izjavio je Clemente.

Prometni čepovi ozbiljan su problem talijanskog glavnog grada. Vlasti su u prošlosti ograničavali broj automobila na cesti kada bi se zagađenje zraka približilo opasnim razinama.

Više od polovice Rimljana koristi se privatnim prijevozom, a Rim je jedan od gradova s najvećim brojem automobila na svijetu, s oko 70 vozila na stotinu stanovnika. (Hina/Reuters)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook