Morski pas, ilustracija (Foto: AFP)
Morski pas, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Mladi ukrajinski turist ostao je bez ruke, a egipatski turistički vodič bez noge, u rijetkom napadu morskog psa u egipatskom turističkom resortu turističkom resortu Šarm el-Šeiku.


Do napada je došlo u nedjelju kada su ukrajinska turistica, njezin sin i njihov turistički vodič ronili u u Nacionalnom parku Ras Mohamed, potvrdilo je egipatsko Ministarstvo zaštite okoliša.

Vezani članci Morski pas, ilustracija (Foto: Getty Images) Izlet se u trenu pretvorio u tragediju: Pred očima obitelji morski pas joj odgrizao obje ruke i dojku Riba je rastjerala kupače (screenshot: Dnevnik.hr) - 1 Panika na Viru: "Kupamo se mi, a onda u moru peraja!" Stručnjak objasnio što je to preplašilo kupače

Ministarstvo nije objavilo detalje ozljeda, ali je objavljeno da ih je napao dva metra dug morski pas. Međutim, ukrajinske su vlasti potvrdile da je 12-godišnji dječak na intenzivnoj njezi i da mu doktori ni operacijom nisu uspjeli spasiti ruku, objavio je Associated Press.

Anonimni je egipatski zdravstveni službenik potvrdio da je vodič ostao bez noge i da je ukrajinska turistkinja zadobila lakše ozljede.

Nacionalni park Ras Mohamed, u kojem se dogodio napad, privremeno je zatvoren.

Inače, morski psi posljednjih su nekoliko godina rijetka pojava uz crvenomorsku obalu Egipta. Zbog toga, ali i zbog koraljnih grebena i bogatog morske bioraznolikosti, Šarm el-Šeik privlači mnoge Europljane željne bijega od jesenskih i zimskih hladnoća.