Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika SAD-a

Rice: Gadafi halucinira i nije sposoban vladati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka veleposlanica pri UN-u Susan Rice kazala je kako Moamer Gadafi 'halucinira' te da nije sposoban vladati.

Rice je komentirala posljednji Gadafijev intervju u kojem je kazao da ga njegov narod voli te je zanijekao da se u Libiji protiv njega uopće održavaju prosvjedi. 'Činjenica da se smijao dok kolje vlastite ljude pokazuje da Gadafi nije povezan sa stvarnošću', kazala je Rice ističući da je američko ministarstvo financija objavilo zamrzavanje libijske imovine u SAD-u vrijedne 30 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kome pripada? Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika Slika nije dostupna Diplomati: Zakon je besmislen Libija zakonom zabranila Gadafijevim dužnosnicima ulazak u vlast

>> Gadafi: Moj narod me voli. Umro bi za mene!'

Također,  predsjednik Barack Obama i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon sastali su u Bijeloj kući na razgovorima kojima je dominiralo stanje u Libiji. Obama je slično napravio i s kanadskim premijerom Stephenom Harperom. Obojica su se usuglasila da je potrebno odvratiti daljnje nasilje libijskog čelnika Moamera Gadafija te da će, ukoliko bude potrebno, razmotriti i poduzimanje dodatnih akcija, izvijestila je Bijela kuća, a prenosi agencija Reuters.

U telefonskom razgovoru s Harprerom, jednom u nizu kontakata sa svjetskim čelnicima čija je svrha uskladiti strategiju oko Libije, Obama je naglasio 'zajednički cilj u odgovoru na situaciju', navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene