Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sam na pučini

VIDEO I FOTO Dramatično spašavanje pomorca (69) koji je više od 20 sati plutao na olupini usred velikih valova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska obalna straža objavila je snimku spašavanja 69-godišnjeg pomorca koji je proveo više od 22 sata na prevrnutom brodu usred oceana. Čudo je što je ostao živ nakon što je gotovo cijeli dan proveo mokar do kože na snažnom vjetru i valovima u hladnoj vodi.

Muškarac čiji identitet nije otkriven je bio sam na brodu Daigotakamaru kad se prevrnuo 28. studenog. Nesretnik je uspio nazvati kolege i reći im da je u nevolji pa su oni pozvali obalnu stražu. No, potraga za pomorcem trajala je gotovo čitav dan.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

"Čudo je da je ostao živ. Više od 20 sati bio je sam na pučini. Iznenađeni smo njegovom vještinom preživljavanja", poručili su iz japanske obalne straže, prenosi The Guardian. Muškarac se uspio malo ugrijati omotavši se plastičnom plahtom.

69-godišnjaka su pronašli tek idući dan 30 kilometara dalje od luke Onoaida u Yakushimi, mjesta na kojem se dogodila nesreća, javlja Reuters.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene