Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ostaju bez velikog dijela ušteđevine

Restrikcije u Cipru, ne može se iz zemlje s više od 3.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciparska vlada objavila je nekoliko mjera restrikcija u bankarskom sektoru s namjerom da zadrži kapital kada se ponovo otvore banke koje su sada zatvorene više od deset dana, javljaju mediji.

Novim mjerama ograničava se plaćanje virmanima u inozemstvo na 5.000 eura mjesečno po osobi, a putnici koji odlaze sa Cipra neće moći iznijeti više od 3.000 eura u gotovini.

Pročitajte i ovo HNB izdaje kovanice povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 150. obljetnica rođenja U čast slavne spisateljice HNB izdaje posebne kovanice: Evo koliko treba izdvojiti za njihovu kupnju Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Iznos komercijalnih transakcija neće biti ograničen pod uvjetom da tvrtke mogu dokazati da se one odnose na njihove redovne aktivnosti, a na transakcije ispod 500 eura neće biti potrebno prilagati dokaze. Bez ograničenja su isplate plaća radnicima u inozemstvu i isplata odšteta osiguravajućih kuća. Stanovnici Cipra moći će plaćati troškove studiranja svoje djece u iznosima do 10.000 eura svaka tri mjeseca.

>> Rusija razmatra tužbu protiv Cipra

Mjere, koje još treba potvrditi, donesene su zbog straha da će nakon otvaranja banaka uslijediti navala na podizanje novaca zbog nadolazećeg restrukturiranja bankarskog sustava i uvođenja poreza na štedne uloge.

Banke bi svoja vrata trebale otvoriti sutra, prema najavama, ali postoji mogućnost odgode otvaranja dvije glavne banke - Banke Cipra, čiji će računi veći od 100.000 eura podleći visokom porezu, i Laiki banke. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene