Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Usprkos strožim kaznama u prometu njemački su vozači 2008. počinili rekordan broj prekršaja, priopćio je njemački Savezni ured za cestovni promet u Flensburgu.


'U kaznenom registru toga ureda u početku ove godine bilo je registrirano 8,9 milijuna vozača, 2,7 posto više nego u isto vrijeme prošle godine', priopćio je ured. Bez konkurencije na prvom je mjestu počinjenih prekršaja, s više od pet milijuna počinitelja, prekoračenje dopuštene brzine, na drugom telefoniranje u tijeku vožnje, a na trećem vožnja u pijanu stanju.

Vezani članci Noć na terenu sa zagrebačkom Čistoćom - 3 Ekipa Dnevnika Nove TV pridružila se Čistoći u otkrivanju tko krši pravila o otpadu: "Čeka se izgradnja tipiziranih boksova" Granični prijelaz Vozite automobil registriran izvan EU i počinili ste prekršaj? Više nećete moći Hrvatsku napustiti bez plaćanja kazne

Stručnjaci navode i podatke o porastu prometnih prekršaja zbog zloporabe droga, tako da je više od 31.000 vozača zatečena kako pod utjecajem droga upravlja vozilom. Više od 73.000 vozača skupilo je po više od 14 kaznenih bodova te su korak od oduzimanja vozačke dozvole.

Neke parlamentarne stranke, poput Zelenih, već se godinama bore za uvođenje ograničenja brzine na njemačkim autocestama. Drže da bi to smanjilo broj nesreća uzrokovanih prekomjernom brzinom te pridonijelo zaštiti okoliša. Uvođenju ograničenja protivi se većina parlamentarnih stranaka te automobilski klubovi. Njemačka je jedina zemlja u Europi koja na autocestama nije ograničila brzinu, nego samo preporučuje brzinu od 130 kilometara na sat.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju