Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike kazne ne pomažu

Rekordan broj prometnih prekršaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos strožim kaznama u prometu njemački su vozači 2008. počinili rekordan broj prekršaja, priopćio je njemački Savezni ured za cestovni promet u Flensburgu.

'U kaznenom registru toga ureda u početku ove godine bilo je registrirano 8,9 milijuna vozača, 2,7 posto više nego u isto vrijeme prošle godine', priopćio je ured. Bez konkurencije na prvom je mjestu počinjenih prekršaja, s više od pet milijuna počinitelja, prekoračenje dopuštene brzine, na drugom telefoniranje u tijeku vožnje, a na trećem vožnja u pijanu stanju.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Slika nije dostupna OLAKŠANO PROCESUIRANJE Vozite automobil registriran izvan EU i počinili ste prekršaj? Više nećete moći Hrvatsku napustiti bez plaćanja kazne

Stručnjaci navode i podatke o porastu prometnih prekršaja zbog zloporabe droga, tako da je više od 31.000 vozača zatečena kako pod utjecajem droga upravlja vozilom. Više od 73.000 vozača skupilo je po više od 14 kaznenih bodova te su korak od oduzimanja vozačke dozvole.

Neke parlamentarne stranke, poput Zelenih, već se godinama bore za uvođenje ograničenja brzine na njemačkim autocestama. Drže da bi to smanjilo broj nesreća uzrokovanih prekomjernom brzinom te pridonijelo zaštiti okoliša. Uvođenju ograničenja protivi se većina parlamentarnih stranaka te automobilski klubovi. Njemačka je jedina zemlja u Europi koja na autocestama nije ograničila brzinu, nego samo preporučuje brzinu od 130 kilometara na sat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene