Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje čvrsto na svom stajalištu

Reding: Nastavljam borbu s diskriminacijom u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding u utorak je ocijenila da je iz rasprave potaknute njezinim oštrim kritikama na račun Francuske zbog deportacije Roma izašla osnažena, ponovivši da će se i dalje nastaviti boriti protiv diskriminacije u Europi.

'Kada jedan muškarac lupi šakom o stol, to se smatra muževnim. Kada to učini jedna žena, proglase je histeričnom', branila se Reding na konferenciji za novinare u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bilo nezakonitog financiranja kampanje Odbačena optužnica protiv Sarkozyja Slika nije dostupna Borba za glasove Sarkozy i Hollande privlače glasače Marine Le Pen

>> Vijeće Europe: Francuska mora poboljšati prava useljenika

Reding je 14. rujna zaprijetila Parizu pravnim lijekovima, usporedivši ponašanje Francuske prema Romima s deportacijama iz vremena Drugog svjetskog rata. Ta je usporedba izazvala bijes Francuske, a kritike Reding su uputili svi čelnici EU-a iako smatraju da Europska komisija nije izašla iz svog zadanog okvira zatraživši od francuskih vlasti objašnjenje vezano uz Rome.

Reding je poručila da i dalje želi ustanoviti da li deportacija rumunjskih i bugarskih Roma iz Francuske predstavlja kršenje europskog zakonodavstva. Komisija, koja trenutno razmatra francuski slučaj, morala bi 29. rujna donijeti odluku o pokretanju postupka protiv Francuske zbog nepoštivanja zakonodavstva EU-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene