Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan (Foto: YASIN BULBUL / AFP)
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan (Foto: YASIN BULBUL / AFP)

Nakon što su prije nekoliko dana turske specijalne snage uhitile 9 komandosa koji su navodno napali hotel u kojem je tijekom pokušaja vojnog udara bio predsjednik Recep Tayyip Erdogan turski mediji pišu kako je te turski predsjednik dva puta 'izbjegao smrt'.


Turski list 'Yeni Safak' je objavio kako je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u noći pokušaja državnog udara koji se dogodio između 15. i 16. srpnja dva puta 'izbjegao smrt'. Prvi put u hotelu u Marmarisu, gdje je boravio na odmoru s obitelji, a potom i u svojem avionu po povratku u Istanbul.

Borbeni avion F-16, u kojem su se nalazili pobunjenici, pratio je avion turskog predsjednika na radaru, no nije se mogao dovoljno približiti jer mi je ponestalo goriva, pa je pilot bio prisiljen obustaviti misiju, piše list.

'Najmanje dva aviona F-16 su pratila Erdoganov avion dok je bio na ruti za Istanbul', kazao je za Reuters bivši vojni časni.

Borbenim avionima je ponestalo goriva jer je avion turskog predsjednika iznenada promijenio rutu i zbog sigurnosnih razloga umjesto za Istanbul krenuo prema Izmiru, pa tek kasnije opet za Istanbul.

U pokušaju državnog udara u Turskoj poginulo je 250 ljudi, a više od 2.000 osoba je ranjeno.