Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Dva puta 'prevario smrt'

Turski mediji: Erdogan izbjegao i drugi atentat jer je pilotu - nestalo goriva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su prije nekoliko dana turske specijalne snage uhitile 9 komandosa koji su navodno napali hotel u kojem je tijekom pokušaja vojnog udara bio predsjednik Recep Tayyip Erdogan turski mediji pišu kako je te turski predsjednik dva puta 'izbjegao smrt'.

Turski list 'Yeni Safak' je objavio kako je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u noći pokušaja državnog udara koji se dogodio između 15. i 16. srpnja dva puta 'izbjegao smrt'. Prvi put u hotelu u Marmarisu, gdje je boravio na odmoru s obitelji, a potom i u svojem avionu po povratku u Istanbul.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Borbeni avion F-16, u kojem su se nalazili pobunjenici, pratio je avion turskog predsjednika na radaru, no nije se mogao dovoljno približiti jer mi je ponestalo goriva, pa je pilot bio prisiljen obustaviti misiju, piše list.

'Najmanje dva aviona F-16 su pratila Erdoganov avion dok je bio na ruti za Istanbul', kazao je za Reuters bivši vojni časni.

Borbenim avionima je ponestalo goriva jer je avion turskog predsjednika iznenada promijenio rutu i zbog sigurnosnih razloga umjesto za Istanbul krenuo prema Izmiru, pa tek kasnije opet za Istanbul.

U pokušaju državnog udara u Turskoj poginulo je 250 ljudi, a više od 2.000 osoba je ranjeno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene