Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao na vrijeme

UHIĆENO 9 KOMANDOSA Stigli su helikopterima i htjeli ubiti predsjednika Erdogana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turske specijalne snage uhitile su devet komandosa koji su navodno napali hotel u kojem je tijekom pokušaja vojnog udara bio predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Lokalni mediji javljaju kako se tijekom vojnog puča 25 vojnika iz helikoptera spustilo na hotel u odmaralištu Marmaris uz pomoć užadi pucajući iz oružja s namjerom da ubiju ili zarobe Erdogana, no turski predsjednik je uspio pobjeći na vrijeme jer je imao dojavu da je u opasnosti, piše Reuters.

Od tada su turski specijalci u potrazi za komandosima i to pomoću svih mogućih sredstava - helikoptera, dronova i brodova. Među privredenima je i major Sukru Seymen koji je navodno bio vođa skupine.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Dva komandosa još su u bijegu, javlja agencija Anadolija dok su trojica privedena još prošlog tjedna.

Anadolija navodi da su komandosi uhvaćeni u provinciji Mugla nakon što su u to područje, poslje dojave jednog mještanina, helikopterima poslane specijalne snage. Izbio je oružani okršaj kada su se specijalci sukobili sa bjeguncima, ali nema izvještaja o ranjenima ili žrtvama.

Nakon neuspjelog vojnog udara 15. srpnja, Turska je nečasno otpustila skoro 1.400 pripadnika oružanih snaga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene